lstipakov (lstipakov) wrote,
lstipakov
lstipakov

Kahdesta uudesta maksusta

Minun edellinen kirjoitus luovutetuista alueista on herättänyt yllättävän paljon keskusteluja. Oli hauskaa lukea joitakin kommentteja. Kommenttien ansiosta olen saanut suomalaisten (ainakin osan niistä) mielikuvan venäläisistä. Pitäisi sanoa sen olevan erilaisen tuttavilta ja kavereilta saaneesta kuvasta. Se ehkä johtuu siitä, että internetissä on paljon helpompi kertoa mitä vaan tuntemattomalle yksilölle niin kuin suoraan naamalle.

Minun kannattaa ensi saada kansalaisuus, ja sen jälkeen minulla on ehkä enemmän oikeuksia keskustella yllä mainitusta aiheesta. Onneksi asia on jo annettu vireille ja todennäköisesti ensi keväänä Suomi saa uuden kansalainen.

Ennen sitä keskustellaan kahdesta muusta aiheesta, toivottavasti vähemmän loukkaantuvaa.

Minä tykkään koirista. Minulla ei koskaan ole ollut koiria kotona, vain kissoja. Kuitenkin koira on minusta hyvä lempieläin ja käsittääkseni ylipäätään ihmisen ja koiran välillä on vahvempi yhdysside niin kuin ihmisen ja kissan välillä. Ehkä tulevaisuudessa jopa hankinkin koiran. Minua ärsyttää kuitenkin yksi asia koirista – niiden uloste.

Minä tykkään kävelemisestä kaupungissa. Minulla ei ole autoa, ja jos jostakin syystä en pyöräile, pyrin kävelemään joukkoliikenteen käytön sijan. Ja minä vihaan sitä, kun näen koiran paskaa kaduilla tai nurmikolla. Pietarissa, kotikaupungissani, se on suuri ongelma. Enemmistö koiran omistajista ei ota koiran paskaa pois tieltä, ja aika usein kaupunki haisee ja keväällä kadut ja nurmikot peitetään suletulla paskalla. Mieleen tulee lause ”Venäjällä on kaikki muu paskaa paitsi kusi”. Minua hävettää.

Suomessa tilanne näyttää paremmalta. Kaupungeissa on laatikkoja, joista voi ottaa kakkapussin ja joihin voi laittaa täytetyn pussin. Valitettavasti osa koiran omistajista jättää niitä käyttämättä, ja Oulussa keskustassa joskus haisee pahalta. Varsinkin muistan erään paikan Rautatienkadulla, känkyn ja intiiminkaupan välillä. Sama tilanne joskus tapahtuu Linnanmaalle, jossa asuu muuttama paskiaista, jotka eivät halua ottaa koiransa paskaa pois.

Mikäli koiranomistajien joukko ei pysty hallintamaan tilanteen, minulla on hyvä ehdotus. Kannattaa laatia uusi laki, joku ”koiran maksu”. Jokaisen koiran omistajan on maksettava, sanotaan, muuttama kymppiä euroa vuodessa kotikunnalleen. Kunta vuorollaan voisi työllistää ulostesiivoja. Toinen vaihtoehto on työttömien pakottaminen, mutta se on erilaisen kirjoituksen aiheena. Tällä tavalla kaupunki tulee siistiksi.

Nyt puhutaan toisesta maksusta.

Mielestäni monikulttuurisuus on vaarallinen käsitys. On pakko sanoa, etten missään vaiheessa ole rasisti. Se on tieteellisesti väärin ajatus, että pelkästään ihon värin tai silmien muodon perustella voi kohdella ihmisiä. Mielestäni jokaisella synnytyksen aikana on samoja oikeuksia. Mutta sen jälkeen tulee kulttuurin erot.

Mielestäni kulttuurit eivät ole tasa-arvoisia. Itse olen Venäjältä kotoisin ja sekä luonnollisesti että pohdiskelevasti pidän länsimaiden kulttuurin (siihen kuuluu Venäjän kulttuuri, ainakin osittain) parempana kuin kulttuuria, joissa vaikka tehdään naisten ympärileikkauksia, langetetaan kuolemantuomioja homolle tai surmataan ihmisiä pilakuvan julkaisemisen jälkeen.

On käynyt näin, että väestö muuttuu maasta maahan. Osittain siinä on tietysti länsimaiden syy. Ja tuloksena on, että tänne tulee ihmisiä muista maista, joissa ei välttämättä samat arvot kuin tässä maassa. Ja osa ihmistä ei hyvin onnellisia siitä. Kyselyn mukaan enemmistö kunnista ei halua ottaa vastaan pakolaisia, koska pitää valtiosta saamat korvaukset riuttamatomana. Se on täysin ymmärrettävä asento, koska kouluttamattomien ja joskus jopa lukuaitomattomien yksilöiden kotoutuminen pitäisi olla kallista. Siitä huolimatta valtio ottaa pakolaisia vastaan. Ilmeisesti osalla ihmisillä on myönteinen asento niiden kohtaan. Mutta varmasti osan veromaksajan mielestään valtion verotulon voitaisiin käyttää paremmalla tavalla.

Mitä jos tehdään tällä tavalla - tehdään ”pakolaisten maksu”, ja jokainen turvapaikkahakijoista pitävä yksilö voi maksaa vuosittain joku summan rahaa. Valtio voisi ottaa vastaan kerätyn summan riippuvan pakolaisten määrä. Mielestäni se olisi ollut oikeudenmukainen lähestymistapa kaikille. Tai ainakin nykyisen tilanteen oikeudenmukaisempi.
Tags: venäjä suomi pietari pakolaiset koirat
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments