lstipakov (lstipakov) wrote,
lstipakov
lstipakov

Rikos ja rangaistus

Pari päivää sitten poikani on täytänyt 3 vuotta. Aika on mennyt uskomattoman nopeasti – muistan aika hyvin tuon päivän, kun hän on syntynyt. Silloin en osannut suomea ollenkaan, mutta selvisimme kaikki hommat käyttämällä englantia ja venäjää – osa hoitajista oli Virosta kotoisin. Meillä oli todella myönteinen kokemus suomen terveysalasta.

Takaisin nykypäivään. Tuona päivänä, kun pojalla oli synttärit, vaimolta varastettiin takki koulussa. Se oli lahja anopista. Takki oli jätetty aulassa pariksi tunniksi ja näin se on. Rikosilmoitus tehtiin samana päivänä. Katsotaan, miten se käy. Sen hankintahinta venäjällä on ehkä 50 euroa ja omavastuu kotivakuutuksessa on 150 euroa, eli korvausta ei saada. Koulun henkilökunnan mukaan se on jo kolmannen varastetun takin opiskeluvuoden alusta. Se oli meidän ensimmäinen rikosilmoitus tällä viikolla.

Niin kuin puhutaan Venäjällä – ahdinko ei tule yksinä. Toinen rikosilmoitus tehtiin seuraavana päivänä – vaimon polkupyöränsä varastettiin bussipysäkiltä. Se oli lukittu, mutta vain renkaan ympärillä – eli ei ollut kiinnitetty mihinkään. Uskomatonta paska – kaksi varkautta kahdessa päivässä. Itse en oikeasi välitä rahasta - sitä tienataan. Vain sellainen epämiellyttävä tunne, että omaisuutesi on varastettu. Epäoikeudenmukaisuus on tapahtunut. Tuntuu herjalta. Illalla kävin Kaijonharjussa ja Syynimassa etsimässä pyörän. Ei onnistu.

Seuraavana päivänä, siis eilen, kävimme Biltemassa ostamassa uuden polkupyörän. Se on aika mukava ja hyvin varustettu, mutta se kestää aikaa tottua uuteen pyörään.

Tänään illalla kävimme lähikaupassa (Sale Kaijonjarhu) ostamassa jotain. Kävellessämme takaisin pyhän läpi näimme varastetun pyörän. Se ei edes ollut kiinnitetty – seisoo pihalla oven vieressä. Soitin hätäkeskuksen ja selitin asian. Se sanoi – pysy paikalla, poliisipartio soittaa teille salaisesta numerosta ja antaa ohjeita. Kahdenkymmenen minuutin kuluttua soitti poliisi, kysyi taas onko rikosilmoitus tehty (on), onko pyörä lukittu (ei ole), onko joku vahinko näkyvissä (en huomannut). Sitten se kertoi saavani ottaa sen haltuun. Ajaessani huomasin takavaihteen (Nexus 3) olleen rikki. Soitin takaisin hätäkeskukseen (no, minulla oli hätä), sitten poliisi soitti takaisin ja kertoi kirjoittavansa vahingosta rikosilmoituksesta vakuutusyhtiölle. Minä kysyin, aikooko poliisi etsiä varkaita vai onko se mahdotonta. Se vastasi sen olevan mahdotonta. Kuulostaa hyvältä. Minusta se voisi ottaa sormenjäljet rungosta ja kuulustella talossa asuvia ihmisiä (osoite on Yliopistokatu 20A). No, ehkä poliisilla on muita tärkeitä tehtäviä. Haluan uskoa, että jos isompi hätä käy, poliisi ei sano ”sen olevan mahdotonta”.

Huomenna pitää soittaa Biltemaan ja kysyä palautusta. Websivun mukaan palautusoikeus on voimassa 30 päivää, jos tuote ei ollut käytössä ja alkuperäinen pakkaus on olemassa. Se on ollut vain vähän käytössä ja alkuperäinen laatikko on heitetty roskaan. Sehän nähdä. Vanha pyörä on viettävä Jussin Pyöräpisteen korjaamaan.

Sen lisäksi minulla on paha olo ja kuume. Luulen pysyväni huomenna kotona. Ehkä ensimmäinen sairausloma parissa vuodessa.
Tags: pyörä, sairaus, varkaus
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments